Кім Чен Ин відсвяткував успішні випробування водневої боєголовки

10 ВЕРЕСНЯ 2017 11:58

Лідер КНДР Кім Чен Ин влаштував банкет для науковців та інженерів на честь успішного проведення шостого ядерного випробування, повідомляє TrueUA із посиланнями на  Reuters та офіційне інформагентство КНДР у неділю, 10 вересня.

Агентство Північної Кореї повідомило, що Кім Чен Ин влаштував банкет у Пхеньяні, щоб привітати з «великою перемогою» науковців-ядерників й інших високопоставлених військових і партійних чиновників, які минулої неділі зробили свій внесок у випробування ядерної бомби.

У рамках святкування з нагоди випробування водневої бомби в КНДР провели також концерт.

Як зазначає Reuters, США і їхні союзники готувалися до чергового запуску ракет до 69-ї річниці заснування Північної Кореї, але жодних провокацій не відбулося. У той час у країні проводилися численні святкові заходи.

Північна Корея 3 вересня повідомила про успішне випробування водневої бомби. За даними Південної Кореї, потужність заряду, можливо, склала до 100 кілотонн. Це приблизно в чотири-п'ять разів сильніше, ніж ядерна бомба, скинута на японське місто Нагасакі в 1945 році під час Другої світової війни.

Це було вже шосте ядерне випробування КНДР з 2006 року. Світова спільнота різко засуджує такі дії країни.

Світ, 10.09.2017 11:58