Фото: соцмережі

Китай побудував у себе полігон, який є копією мережі доріг біля президентського палацу Тайваню

Китай побудував у себе військовий полігон, який є копією мережі доріг біля президентського палацу Тайваню. Військові вчені вважають, що це тактика, спрямована на вибух морального духу народу противника.

Про це повідомляє Yahoo.

За даними видання, Китай не відмовлявся від свого військового панування над Тайванем протягом багатьох років. Несподівано для себе любителі військової справи нещодавно виявили супутниковий знімок полігону у Внутрішній Монголії, збудованого за мотивами Особливої зони Боай у Тайбеї. Вони припускають, що на його основі скопійовано навіть підземний перехід президентського палацу у Тайвані. Військові вчені вважають, що це тактика, спрямована на вибух морального духу народу противника.

За супутниковими знімками було виявлено, що Китай збудував полігон на базі особливої зони Боай у місті Тайбей. Це знімки із навчань Народно-визвольної армії Китаю на полігоні Чжуріхе у Внутрішній Монголії у 2015 році. Якщо придивитися, то можна побачити, що велика червоно-біла будівля на знімку має такий самий зовнішній вигляд, як і президентський палац Тайваню. Тепер КНР не тільки імітує тайванські будівлі на полігоні Чжу Жіхе, щоб імітувати напад, але також було виявлено, що політичний та економічний центр Тайваню "Особлива зона Братства" — був перенесений до лівого прапора Алкса.

Китай збудував полігон, який копіює президентський палац на Тайвані

Скріншот з сайту yahoo

Деякі військові ентузіасти зробили супутникові знімки та зазначили, що комуністична армія збудувала полігон у зоні Братства у Лівому Банері Альхи, який має високий ступінь реставрації. Якщо наблизити полігон Альха Лівий прапор, то здається, що президентський палац має підземний перехід.

Військовий експерт Джозеф Ван зазначив, що обстановка району Боай є дуже стандартною. 

"По суті, ця територія є полігоном для бомбардувань. Тут є основні дороги. І я виміряв її довжину. У принципі вони майже однакові. Східна сторона президентського палацу, здається, там також намальовані підземні ходи", — зазначив він.

Джерело повідомляє, що від колишньої будівлі президентського палацу, військового порту та військового аеропорту до нинішньої всієї "Особливої зони" Боай все скопійовано та вставлено. Копіюються та вставляються не лише наші важливі установи, але також спільний магазин та план вулиць на Тайвані.

У сценах тренувань, показаних у Східному театральному командуванні Народно-визвольної армії, з'являється відреставрована вивіска спортзалу тхеквондо Янмей у Таоюані, Тайвань.

Су Цзиюнь, директор Науково-дослідного інституту стратегічних ресурсів Національної академії оборони заявив, що в останні роки Комуністична партія Китаю справді систематично збільшує реальну бойову підготовку. У стратегічному плані це називається "шок та стримування". Його мета полягає у тому, щоб підірвати моральний дух народу противника. Передбачається, що з погляду тактики він використовується як тренування з калібрування мішеней для авіаційних сил Комуністичної армії.

Народно-визвольна армія посилила свою підготовку з використанням реальних сцен на Тайвані, і її намір залякати Тайвань очевидно.

Нагадаємо, Китай вивчає уроки з вторгнення Росії в Україну і починає готуватися до затяжної війни в Індо-Тихоокеанському регіоні, вносячи правові зміни, які допоможуть інтегрувати військову та цивільну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.03.2024 13:07