Фото ілюстративне. Джерело: rmf24.pl

У Польщі на військовому полігоні під час навчань НАТО загинули двоє людей

У Польщі на військовому полігоні під час навчань із підриву тротилу стався нещасний випадок. Унаслідок цього загинули двоє людей. Зараз ця країна залучена до масштабних навчань НАТО, які назвали найбільшими з часів "холодної війни".

Про це повідомив RMF24. Інцидент стався в понеділок, 25 березня, на військовому полігоні в Соларні Люблінецького повіту Сілезького воєводства.

На території колишньої 13 зенітно-ракетної ескадрильї під час навчань із вибуху тротилу стався інцидент, унаслідок якого постраждали двоє людей. Від отриманих травм вони померли.

На місці інциденту працювала пожежна машина з цистерною для води з військової частини в Люблинці та двома військовими машинами швидкої допомоги без лікаря.

13 зенітно-ракетна ескадрилья дислокувалася в Люблінці та підпорядковувалася командиру Першої Сілезької зенітно-ракетної бригади. Ескадрилью розформували 1998 року.

Нагадаємо, що зараз у Польщі відбуваються найбільші в Європі навчання сухопутних військ під назвою Dragon-24. У них беруть участь понад 20 тисяч військовослужбовців з різних країн Північноатлантичного альянсу. Військові заходи тривають з 22 січня по кінець травня, вони відбуваються на просторі від Атлантики до східного флангу НАТО, включно з Польщею. Сценарій навчань передбачає конфлікт із "противником схожим за силою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2024 14:53