Фото: соцмережі

"Під носом" у Росії стартують масштабні навчання НАТО: подробиці

У понеділок, 4 березня, у північних частинах Фінляндії, Швеції та Норвегії розпочинаються масштабні військові навчання Nordic Response 24. Вони відбуваються під керівництвом Норвегії.

Про це повідомляє Yle.

Для Фінляндії це найважливіша участь у міжнародних навчаннях за кордоном в історії оборонних сил, а також уперше, коли країна бере участь у навчаннях спільної оборони НАТО як член оборонного союзу.

Nordic Response — це масштабні військові навчання на суші, на морі та в повітрі. У них візьмуть участь близько 20 тисяч військовослужбовців з 14 країн. Фінляндію представлять близько 4100 осіб.

Раніше повідомлялось, що у Польщі розпочалися найбільші у 2024 році в Європі навчання сухопутних військ під назвою Dragon-24. У них беруть участь понад 20 тисяч військовослужбовців з різних країн Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, НАТО може зібрати до 300 тисяч солдатів на східних кордонах з Росією. Це має унеможливити розширення війни за межі України.

Також з'явилась інформація, що Польща розпочинає масштабне переозброєння власної армії через загрозу з боку Росії. У 2023 році Варшава витратила 21,7 мільярда доларів або ж 4% свого ВВП на оборону, що вдвічі перевищує вимоги НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 04.03.2024 08:31