Фото: "Беларускі Гаюн"

У Білорусі пройдуть масштабні військові навчання спільно з Росією, — "Гаюн"

На території Білорусі проведуть спільні військові навчання зі Збройними силами Росії. Вони заплановані на 2025 рік.

Про це заявив міністр оборони РБ Віктор Хренін в інтерв'ю російським пропагандистам, пише моніторинговий канал "Беларускі Гаюн".

"Навчання "регіонального угруповання військ" Білорусі та Росії пройдуть на території РБ у 2025 році", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про проведення на території РБ або РФ раз на два роки спільних військових навчань було прийнято у 2009 році. Навчання проводяться у форматах спільних стратегічних (оперативно-стратегічних) навчань та спільних оперативних навчань. Так, кожні два роки проводилися навчання "Захід" чи "Щит Спілки".

Відомо, що у 2023 році мали відбутися навчання "Щит Союзу". Вони були заплановані на 22-26 вересня, проте їх скасували. У 2024 році проведення спільних навчань РБ та РФ не анонсувалося. Відповідно, проведення одних навчань раз на два роки було пропущено.

За даними моніторингового каналу, з 10 по 20 лютого 2022 року на території Білорусі проходили позапланові СОУ "Союзна рішучість-2022". Через чотири дні після закінчення цих "навчань" Росія розпочала вторгнення в Україну.

"Беларускі Гаюн" також звернув увагу що, навчання у 2025 році на території РБ можуть ще й не відбутися через продовження війни в Україні. РФ може просто не вистачити солдатів і на війну, і на навчання. 

Нагадаємо, у грудні минулого року ми писали про те, що у Білорусі побудують військове містечко Південного оперативного командування на базі п’яти занедбаних дитячих таборів. Об'єкт розташують в урочищі біля села Нова Буда Гомельського району, неподалік кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 16:46