Фото ілюстративне зі соцмереж

У Білорусі будують нове військове містечко неподалік кордону з Україною (мапа)

Військове містечко Південного оперативного командування Білорусі побудують на базі п’яти занедбаних дитячих таборів. Об'єкт розташують в урочищі біля села Нова Буда Гомельського району, неподалік кордону з Україною.

Про це повідомила моніторингова група "Баларускі Гаюн".

"З'явилися нові факти, які би підтверджували підготовку до будівництва військового містечка в Гомельському районі для Південного оперативного командування", — йдеться в повідомленні.

У моніторинговій групі зазначили, що військове містечко побудують на базі п’яти занедбаних дитячих таборів ("Чайка", "Вогник", "Галактика", "Ливарник" і "Лісова галявина"), розташованих в урочищі біля села Нова Буда у Прибірській сільраді Гомельського району.

За даними Google Maps, в районі колишнього дитячого табору "Галактика" розташований клуб активного відпочинку "Корсар". "Беларускі Гаюн" підтвердив, що в Гомелі справді є такий клуб, який пропонує послуги з гри в лазертаг, пейнтбол та інші ігри.

На початку листопада в Instagram клубу з'явився пост, у якому йшлося про зміну ігрового майданчика. Зазначалося, що відбулася остання гра на старому місці, а клуб має «повне перезавантаження» (ймовірно, йдеться про пошук нового місця для проведення ігор). Причини зміни майданчика не повідомляли.

Раніше також оголошували про тендер на вирубку дерев і чагарників, а також вивезення будівельних відходів із місця будівництва військового містечка.

"Зміна майданчика щодо ігор клубом "Корсар" може бути пов'язана з будівництвом військового містечка. Відповідно наша інформація про місце будівництва отримала ще одне підтвердження", — наголосили в моніторинговій групі "Беларускі Гаюн".

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Джерело: "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, що очільник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомляв, що Україна продовжує зводити інженерні загородження на кордоні з республікою Білорусь. Прикордонники перебувають на варті цілодобово та повністю контролюють ситуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 20:41