Фото: соцмережі

Китай раптово змінює риторику про війну в Україні: Wall Street Journal назвало причину

Китай змінює свою позицію щодо війни Росії в УкраїніКитайська делегація, ймовірно, доєднається до обговорення Формули миру в Україні на зустрічі у Саудівській Аравії.

Про це пише The Wall Street Journal.

Як зазначають журналісти, Китай все ще намагається зберегти нейтралітет та негласну підтримку Росії. Ймовірно, змінити позицію Пекін змусив вихід РФ із "зернової угоди", адже, наголошують у WSJ, Китай був одним з основних покупців українського зерна.

"Спроба заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина також викликала нові питання у Китаю щодо стабільності влади російського диктатора Володимира Путіна", — йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що Китай, ймовірно, згоден розглянути українську Формулу миру, щоб врегулювати війну Росії проти України. Пекін планує вислати свою делегацію на зустріч щодо миру, яка відбудеться в Саудівській Аравії.

Нагадаємо, 29 липня видання The Wall Street Journal повідомляло, на початку серпня Саудівська Аравія планує провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією. Ймовірно, перемовини відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що наступна зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру відбудеться незабаром у Саудівській Аравії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.08.2023 16:59