Фото: Фергус Екерслі / сайт уряду Британії

В ООН озвучили втрати російської армії в Україні: приголомшливі цифри

Російські окупанти зазнають шалених втрат у війні проти України. За даними представника британського уряду Фергуса Екерслі, вони складають понад 200 тисяч солдатів.

Відповідні дані наведені на сайті уряду Великої Британії.

Політичний координатор Постійного представництва Великої Британії Фергус Екерслі під час виступу на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй зазначив, що Російська Федерація здійснює невпинні напади на цивільну інфраструктуру, житлові будинки, школи та лікарні України. Він підкреслив, що саме Росія є агресором у цій війні, яка посилає на смерть тисячі своїх людей.

"За підрахунками, в Україні загинули або отримали поранення понад 200 тисяч російських військових. Росія тероризує український народ і паралельно завдає страждань власному населенню та мільйонам у всьому світі", — сказав Екерслі.

Він наголосив, що Україна не мала іншого вибору окрім, як скористатися своїм правом на самозахист за Статутом ООН.

"Вона веде війну за національне виживання та захищає право всіх націй жити без страху перед агресією", — додав представник Сполученого Королівства.

Контрнаступ українських військових

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші захисники знищили чотири ударних БпЛА противника типу "Шахед-136" та чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, дві станції радіоелектронної боротьби, а також два райони зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом 31 липня Сили оборони знищили ще 490 окупантів, шість танків і стільки ж БпЛА, 21 артилерійську систему ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 06:25