Китайці розробили гусеничного бойового робота-амфібію

15 КВІТНЯ 2019 18:22

Китайська корпорація CSIC оголосила про розробку гусеничного бойового робота-амфібію Marine Lizard.

Як пише Global Times, новий апарат, побудований підприємством Wuchang Shipbuilding Industry Group, вже пройшов приймальні випробування і був переданий для перевірок китайським військовим.

Китайські військові планують використовувати нових бойових роботів в різних операціях.

Зокрема, передбачається, що Marine Lizard дозволить зберегти життя бійців при морському десантуванні на узбережжі - в першій хвилі зможуть йти роботи-амфібії, завдаючи ударів по позиціях противника.

Крім того, з Marine Lizard можна буде сформувати берегову систему протиповітряної оборони малого радіусу дії або лінію берегової оборони. Він оснащений оптико-електронною системою спостереження і наведення, радіолокаційною станцією, двома кулеметами і вертикальної пусковою установкою проти-корабельних і зенітних ракет.

Довжина машини становить 12 метрів. За суші робот здатний пересуватися за допомогою гусениць зі швидкістю до 20 кілометрів на годину. Після спуску на воду гусениці втягуються в корпус, виконаний у формі тримаран. Робот оснащений двома водометними рушіями, за допомогою яких на воді здатний розвивати швидкість до 50 вузлів.

Розробники стверджують, що швидкість пересування робота по суші можна збільшити, якщо оснастити його гусеничними блоками з катками більшого діаметра.

Marine Lizard здатний пересуватися по воді в повністю автономному режимі, при необхідності ухиляючись від зіткнення з перешкодами. Стверджується, що дальність дії робота складає 1,2 тисячі кілометрів.

Технології, 15.04.2019 18:22