Фото: Bihus.Info

Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва через журналістське розслідування

Мер Києва Віталій Кличко відсторонив заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Прокопіва від виконання службових обовʼязків.

У своєму Telegram-каналі міський голова столиці заявив, що таке рішення ухвалив через скандальне журналістське розслідування Bihus.Info.

До того ж, Кличко звернувся до правоохоронних і антикорупційних органів з проханням перевірити факти, викладені журналістами-розслідувачами Bihus.Info щодо Прокопіва.

"А також на час перевірки, задля її об'єктивності, відсторонюю Прокопіва від виконання обов'язків заступника голови КМДА із самоврядних повноважень", — зауважив мер.

Розслідування Bihus.Info щодо Прокопіва: що відомо

Журналісти 14 жовтня оприлюднили першу частину свого розслідування щодо заступника голови КМДА Володимира Прокопіва, у якій розповіли, що його родина значно збагатилася за період роботи чиновника в Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації та накупила квартир і офісів по всій столиці.

Зокрема, житлову та комерційну нерухомість придбали тесть, теща та дружина Прокопіва. До того ж, як зауважили журналісти, частину активів родичі посадовця придбали за вартістю нижче ринкової. Окрім цього компанії, пов'язані з родиною Прокопіва, нібито інвестували в будівництво житлових комплексів навіть під час повномасштабного вторгнення. 

21 жовтня Bihus.Info оприлюднив другу частину журналістського розслідування, у якому запевняється, що збагатилися за час каденції Прокопіва не тільки його родичі, а ще й друзі. Зокрема, розслідувачі зауважили, що двоє друзів заступника Кличка — Олександр Поштарюк та Андрій Стеценко — через приватні компанії отримали у власність щонайменше шість об’єктів нерухомості, які раніше належали місту.

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus.Info провели розслідування щодо народного депутата Романа Іванісова. За роки роботи в парламенті він та його родина серйозно збагатилася. Вони придбали автомобілів і нерухомості на майже два мільйони доларів, хоча сума готівкових заощаджень була майже вдвічі меншою.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.10.2024 09:52