Фото: Bihus.Info

Родина заступника Кличка скупила низку об'єктів нерухомості по всьому Києву, — Bihus.Info

Родина заступника Кличка Володимира Прокопіва за роки його роботи в Київській міській раді та Київській міській державній адміністрації накупила квартир та офісів по всьому Києву. 

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

Як встановили журналісти, в першу чергу нерухомість у столиці набув у власність тесть Прокопіва — Андрій Штурмай. Зокрема, у 2015 році на нього оформили компанію ТОВ "ВП СЕРВІС", а на компанію, менш ніж за рік — квартиру та офіси загалом на близько 600 квадратних метрів в різних районах столиці. Згодом у 2020 році компанія також придбала 150 квадратних метрів в ЖК "Тетріс Холл" в центрі Києва.

"При цьому в період, коли на тестя оформили компанію, він не мав іншого бізнесу — натомість, за даними джерел редакції, він отримував копійчану зарплатню в АТ "Іванофранківськгаз". Зі слів самого Прокопіва, тесть уже багато років працює закордоном "найманим працівником" в будівельній сфері. Що саме робить, заступник Кличка уточнювати не захотів, але визнав, що бізнесу закордоном тесть не має", — наголосили журналісти.

Також, як зауважили розслідувачі, майно у столиці придбала і теща Прокопіва — Стелла Штурмай. У її власності опинився приватний будинок в КМ "Нова Ходосівка". Його площа сягає близько 190 квадратних метрів, а орієнтовна ринкова вартість станом на дату купівлі — від 180 тисяч доларів. 

"За даними джерел редакції, доходи тещі за останні 10 років — не просто неспівмірні, а в 10 разів менші. Її остання відома посада — заступник з навчально-виробничої роботи у художньому училищі №3 Івано-Франківська. Там вона працювала до 2018 року із зарплатнею не вище 20 тисяч гривень на місяць", — зауважили у Bihus.Info.

Водночас дружина Прокопіва — Віра має комерційне приміщення в ЖК "Теремки" у 600 квадратних метрів. Його вона придбала у 2021 році за близько 13 мільйонів гривень. Також Віра Прокопів вигідно проінвестувала трикімнатну квартиру в ЖК "Хеппі Хаус". За даними журналістів, інвестиція була дуже вдалою, адже влітку 2022 року вона заплатила за неї близько двох мільйонів гривень, хоча на той час забудова продавала квартири в цьому ЖК удвічі дорожче.

"Окрім того, на дружину зареєстроване ТОВ "ВП ГРУП". На другий день повномасштабного вторгнення компанія вклалася в будівництво ЖК "Сігнечер", нині найдорожчого комплексу в усій столиці. Йдеться про однокімнатну квартиру площею 70 квадратних метрів. На той час ЖК ще був недобудований, тож офіційно — фірма перекупила права у попереднього інвестора", — йдеться у розслідуванні.

Натомість інвестором виявився друг Прокопіва — Андрій Стеценко. Його дружина працює в секретаріаті Київради і згідно з її деклараціями, доходи Стеценка неспівмірні з інвестиціями, які на нього оформлювалися. 

"Навіть при тому, що оформлювалися по заниженій в рази ціні. Так за квартиру в ЖК "Сігнечер" він в 2019 році заплатив 1,4 мільйона гривень, хоча на той час забудовник продавав однокімнатні мінімум за шість мільйонів. Відтак є сумнів, що Стеценко від початку був справжнім інвестором", — додали у Bihus.Info.

Нагадаємо, раніше журналісти Bihus.Info провели розслідування щодо народного депутата Романа Іванісова. За роки роботи в парламенті він та його родина серйозно збагатилася. Вони придбали автомобілів і нерухомості на майже два мільйони доларів, хоча сума готівкових заощаджень була майже вдвічі меншою.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 23:44