Фото: скріншот

КМВА уточнила інформацію щодо спалахів у небі над Києвом

Після яскравого спалаху у небі над столицею 19 квітня Київська міська військова адміністрація поширила інформацію про падіння супутника NASA, щоб заспокоїти містян.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

"Після перевірки та уточнення, інформація щодо ймовірного застосування ворожих літальних апаратів чи повітряного удару ракетним озброєнням не підтвердилася", — заявив Попко.

Він пояснив, що дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту викликало у киян хвилювання і занепокоєння.

"Тож аби заспокоїти мешканців та гостей столиці, КМВА оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою "попередня інформація", — зазначив Попко.

Начальник КМВА уточнив, що на той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було.

"Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника. Зараз, після офіційної заяви NASA ми можемо дати уточнену інформацію  це не був їхній супутник", — підкреслив Попко.

Також речник Повітряних сил Юрій Ігнат спростував інформацію про роботу ППО над Києвом ввечері 19 квітня, коли був зафіксований дивний спалах. 

"А як ви хотіли? В країні йде війна, щось вибухнуло в небі. Треба ж реагувати якось. Це несподівано було для всіх  позаштатна ситуація. Безумовно, повітряне командування "Центр" оголосило повітряну тривогу, щоб, як мінімум, з’ясувати, що трапилось", — зазначив Ігнат.

Нагадаємо, ввечері 19 квітня у низці областей оголосили повітряну тривогу. Моніторингові пабліки повідомляли про повітряні цілі у небі над країною. Тоді ж жителі столиці помітили яскравий спалах у небі.

У Повітряних силах пояснили, що спалахи, які мешканці Києва бачили у небі ввечері 19 квітня, за попередньою інформацією, пов’язані із падінням супутника/метеорита

У Головному центрі спеціального контролю Державного космічного агентства України спалах над Києвом у середу ввечері назвали "високоенергетичною акустичною подією".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.04.2023 10:21