КНДР на Олімпіаді: 22 спортсмена і «Аріран»

21 СІЧНЯ 2018 12:16

Міжнародний олімпійський комітет погодив формат участі північнокорейської команди в Олімпіаді в  Пхьончхан. За підсумками переговорів в Лозанні представники МОК, Південної Кореї, КНДР і Оргкомітету ігор підписали відповідну декларацію. Вирішено, що в цілому 22 спортсмена з КНДР візьмуть участь в змаганнях в трьох спортивних видах в п'яти дисциплінах, повідомляє TrueUA.

«Вперше в історії ігор спортсмени двох Корей об'єднаються в одну команду. Загальна жіноча хокейна збірна під ім'ям «Корея» виступить під Прапором Об'єднання і вийде на лід під пісню «Аріран», замість гімну», - заявив президент МОК Томас Бах.

Ця композиція - одна з найпопулярніших на всьому Корейському півострові. У грудні 2012 року ЮНЕСКО включила її до Списку нематеріальної культурної спадщини людства. Також спортсмени з КНДР візьмуть участь у змаганнях з фігурного катання, шорт-треку, лижних гонок та гірських лиж.

МОК схвалив і спільний прохід делегацій двох Корей на церемонії відкриття Ігор. Загальна чисельність делегації КНДР в Пхьончхан складе 46 осіб.

Спорт, 21.01.2018 12:16