КНДР запустила балістичну ракету. NY відзняла про це фільм

29 ЛИСТОПАДА 2017 11:27

КНДР провела нові випробування балістичної ракети, яка подолала близько 1000 км та впала в економічній зоні Японії. Рада Безпеки ООН скликає екстрене засідання, повідомляє TrueUA.

Останнім часом, Північна Корея все частіше зомбує жителів своєї країни ідеєю війни, тримає всіх у страху. Красномовним дослідженням цієї ситуації на просторах КНДР може слугувати фільм американського видання «The New-York Times» - «З Північної Кореї зі страхом». В якому показано ризики війни та чи існує реальний шанс, що мільйони людей можуть померти.

«Поки ми готувалися до нашої подорожі, президент Трамп розповів Організації Об'єднаних Націй про те, що Сполучені Штати можуть бути змушені «повністю знищити Північну Корею», - розповіли журналісти «The New-York Times».

Під час зйомок фільму виявилось, що ризик війни більше, ніж думає громадськість. Для прикладу, вісімдесят п'ять відсотків людей живуть за межами столиці, і ніхто не може входити без дозволу. У столиці живуть лише елітні та найпрестижніші мешканці країни. Доступу до Інтернету в корейців немає, а телебачення обмежене до перегляду, проте все, що на ньому є - суцільний військовий монтаж.

Північнокорейські діти навчаються і бавляться перед ракетою в новому науково-технічному центрі в Пхеньяні. «Ми провели інтерв'ю з кількома дітьми, які раніше ніколи не зустрічали американців. «Моє серце тремтить», – сказав один хлопець», - зауважив один із американських журналістів.

«Тепер, коли війна ближче, ніж будь-коли, переговори є ще більш актуальними, і ми сподіваємось, що це відео може служити закликом для політиків з обох сторін шукати миру», - додав представник американських ЗМІ.

Нагадаємо, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін розпорядився скликати екстрене засідання Ради національної безпеки у зв'язку з випробуванням в КНДР нової балістичної ракети. Засідання призначено на сьогодні, 29 листопада.

 

Світ, 29.11.2017 11:27