КНДР запустила чергову ракету

15 ВЕРЕСНЯ 2017 10:45

Як повідомляє TrueUA з посиланнями на Euro News та на військових Південної Кореї, вранці 15 вересня КНДР випустила невідому ракету на схід від околиць Пхеньяну.

За даними південнокорейських військових, ракета, запущена з Пхеньяну, пролетіла 3,7 тис. км, досягнувши максимальної висоти польоту в 770 км.

За інформацією влади Японії, балістична ракета КНДР полетіла над японською територією і впала в Тихий океан в 2 тис. км від мису Эрімо на Хоккайдо.

Радбез ООН знову екстрено збереться у зв'язку з новим ракетним пуском КНДР. Засідання пройде в закритому режимі.

Державний секретар США Рекс ТІЛЛЕРСОН закликав Китай і Росію вжити конкретних кроків щодо Північної Кореї, які б демонстрували нетерпимість до ракетних пусків.

«Китай і Росія повинні заявити про свою нетерпимості до цих безрозсудним ракетних пусків, зробивши прямі дії зі свого боку», - заявив держсекретар.

В заяві глави держдепартаменту сказано, що «Китай постачає Північній Кореї більшу частину своєї нафти, а Росія найбільше експлуатує примусову працю північних корейців».

Нагадаємо, що 11 вересня Рада Безпеки ООН у понеділок одностайно ухвалила резолюцію, яка посилює санкційний режим проти КНДР. Це відповідь на ракетне випробування, зроблене Північною Кореєю 2 вересня.

Резолюція передбачає обмеження на закупівлю нафтопродуктів: КНДР буде дозволено купувати до 2 млн барелів на рік, що, ймовірно, призведе до зниження імпорту Північною Кореєю нафтопродуктів на 10%.

Обмежується також імпорт сирої нафти на рівні останніх 12 місяців і запроваджується заборона на постачання в країну зрідженого природного газу і газового конденсату.

Світ, 15.09.2017 10:45