Фото: "Громадське"

Колаборанту, який очолив СІЗО в окупованому Маріуполі, загрожує довічне ув'язнення

Колишній співробітник ДУ "Маріупольський слідчий ізолятор" під час захоплення міста пішов на співпрацю з російськими окупантами. Державне бюро розслідувань завершило розслідування і обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомляє ДБР.

Під час боїв за Маріуполь, екс-працівник СІЗО пропустив на територію установи окупантів, які облаштували поруч бойову позицію.

"За активну співпрацю з окупантами фігурант обійняв посаду керівника слідчого ізолятору у Маріуполі у системі так званої "государственной службы исполнения наказаний министерства юстиции днр", — йдеться в повідомленні.

Також колаборант оперативно повідомив російським кураторам про бунт серед утримуваних СІЗО. За наявною інформацією, окупанти силою "заспокоїли" бунтівників. Ув'язнені, які погодились підтримати окупаційний режим, були звільнені з установи, доля інших невідома.

На час захоплення ДУ "Маріупольський слідчий ізолятор" в ньому утримувалося 345 осіб.

Підозрюваний обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, окупанти виселяють село Лісне Маріупольського району заради розміщення військових. Село розташоване просто посеред лісу поблизу смт Нікольське.

Також у Маріуполі окупаційна влада готується визнати 665 приватних будинків "безхазяйним". Їх планують віддати під розміщення військових та чиновників-гастролерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2023 12:59