Фото: vikna.tv

Коли чекати збільшення масованих атак рашистів по Україні: відповідь Сил оборони Півдня

У п’ятницю, 3 листопада, вночі Росія вперше за останній час атакувала Україну великою кількістю "шахедів". Ймовірно, що атаки ставатимуть масованішими після настання холодів.

Таку думку висловила начальниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу в "Медіацентрі Україна — Укрінформ".

Вона наголосила, що зараз не можна виключати ймовірності того, що зміна погодних умов впливатиме на удари з боку Росії. З настанням холодів терористи вдаватимуться до ще масованіших атак.

"Попередні атаки ми оцінювали, як точкові. Наші експерти попереджали, що це розвідки. Два, чотири, шість "шахедів", запущені в зону відповідальності, означали, що ворог намагався розвідати розміщення наших засобів протиповітряної оборони", — додала керівниця Об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня.

Гуменюк додала, що ввечері 2 листопада перед нічними обстрілами росіяни застосовували в Одеській області надзвукові протикорабельні "Онікси", які випустили з тимчасово окупованого Криму. Ці ракети рашисти скерували на прибережну зону, однак вони втратили свою бойову спроможність на підльоті до узбережжя.

Нагадаємо, що після нічних обстрілів у п’ятницю президент України Володимир Зеленський виклав відео їх наслідків, зазначив, що з наближенням зими російські терористи будуть намагатися завдавати більше шкоди, та запевни, що українські сили потужно відповідатимуть ворогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 17:02