Фото: pace.coe.int

Коли може закінчитися пандемія COVID-19: прогноз ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що про закінчення пандемії коронавірусу зможуть оголосити вже наприкінці 2023 року. Відомо, що 12 березня 2020 року організація вперше заявила, що глобальний спалах COVID-19 можна схарактеризувати як пандемію.

Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Гебреїсус.

"Це був знаменний момент, який привернув увагу світових ЗМІ. Однак, з точки зору ВООЗ, набагато важливіший момент настав за шість тижнів до цього, 30 січня 2020 року, коли я оголосив надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я міжнародного значення", — зауважив гендиректор. 

Гебреїсус додав, що тоді було зареєстровано менш як сто випадків коронавірусної хвороби за межами Китаю, а також не було повідомлень про смерть за межами країни. Втім, вже через три роки зареєстрували майже сім мільйонів смертей, хоча справжня кількість більша.

Гендиректор Всесвітньої організації наголосив, що нині світ перебуває у значно кращому становищі, ніж будь-коли під час пандемії.

"Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що COVID-19 завершився як надзвичайна ситуація в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і як пандемія", — сказав Гебреїсус.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Міністерстві енергетики США заявили, що пандемія виникла через витік вірусу з лабораторії в Китаї. Вказувалося, що влада США отримала звіт від учених про можливе походження коронавірусу.

Директор ФБР Крістофер Врей на початку березня заявив, що COVID-19 поширився через витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані. За його словами, офіційний Пекін намагається завадити розслідуванню про походження коронавірусу.

13 березня Палата представників США одноголосно ухвалила рішення про розсекречення інформації американської розвідки про походження коронавірусної інфекції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 14.03.2023 10:57