Фото: "Економічна Правда"

Коли можуть зрости ціни на газ: у "Нафтогазі" зробили заяву

Вартість газу для населення в Україні не змінюватимуть щонайменше до кінця квітня 2024 року. До цього часу діє тариф "Фіксований", який становить 7,96 гривень. Ціна може зрости лише у тому випадку, якщо не продовжать мораторій на підвищення тарифів, який повинен діяти під час воєнного стану та півроку після його завершення. 

Про це повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"Ми продовжуємо отримувати багато дзвінків від клієнтів з уточненням, чи підвищуватиметься ціна на газ напередодні наступної зими. Тому ми ще раз підкреслюємо, що тариф "Фіксований" від ГК "Нафтогаз України" залишається незмінним", — йдеться у повідомленні.

Додамо, президент України Володимир Зеленський у серпні 2022 року підписав закон, який встановлює мораторій на підвищення цін на ринку природного газу та у сфері теплопостачання.

Нещодавно премʼєр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що підвищення тарифів на комунальні послуги наразі більше не планують. Українські регіони володіють достатньою кількістю коштів у бюджетах, аби уникнути подорожчання.

Нагадаємо, станом на червень 2023 року в Україні значно зросли ціни на послуги житлово-комунального господарства. Загальне здорожчання склало 15,2%. 

За даними Держстату, найбільше зросли розцінки на електрику — одразу на 69,7%. На другому місці — прибирання сміття, вартість якого зросла на 17,1%. Утримання та ремонт житла також зросли у ціні: розцінки на ці послуги збільшились на 12,6%. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.07.2023 06:13