Виробництво турецьких дронів. Фото ілюстративне. Джерело: Baykar

Коли повноцінно запрацює в Україні завод із виробництва безпілотників Bayraktar: відповідь посла України в Туреччині

Завод із виробництва безпілотників Bayraktar турецької компанії Baykar Makina повноцінно запрацює в Україні лише після закінчення війни з Росією.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю Euronews.

"Ми працюємо з Baykar Makina в різних вимірах, включаючи створення заводу", — зазначив він.

За його словами, завод повноцінно запрацює в Україні після завершення війни. Посол відмовився надавати подробиці про завод із безпекових причин, проте зазначив, що прогрес у цьому плані помітний.

Він також нагадав, що Україна співпрацює з компанією Turkish Aerospace Industries.

Як відомо, ще в липні 2022 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про підготовку угоди з Туреччиною, яка дозволить розпочати будівництво заводу безпілотників Bayraktar на території України. Пізніше компанія Baykar отримала від Туреччини ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 й Akıncı в Україні.

Раніше генеральний директор Baykar Халюк Байрактар повідомляв, що завод в Україні відкриють уже 2025 року. Обсяг запланованих інвестицій — 95,5 мільйона доларів. Вже у липні 2023 року турецька компанія Baykar розпочала будувати в Україні завод із виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. Щороку на ньому планують виробляти понад 100 одиниць дронів.

Нагадаємо, у вересні минулого року генеральний директор Baykar Халюк Байрактар заявляв на Форумі оборонних індустрій, що турецька компанія Baykar, яка виготовляє безпілотники Bayraktar, інвестує в проекти в Україні 100 мільйонів доларів. Проект містить три основні напрямки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.07.2024 17:52