Фото: Халюк Байрактар. Джерело – proslav.info

Турецька компанія Baykar інвестує в Україну $100 млн: на що спрямують гроші

Турецька компанія Baykar, яка виготовляє безпілотники Bayraktar, інвестує в проекти в Україні 100 мільйонів доларів. Проект містить три основні напрямки.

Про це заявив гендиректор Baykar Халюк Байрактар на Форумі оборонних індустрій. Він наголосив, що наразі у компанії в Україні три основні інвестиції. 

"Одна з них — завод. Потім у нас є сервісний центр, а також головний офіс тут… Це інвестиція, яка становить близько 100 мільйонів доларів, і процес уже пішов. Будівництво вже розпочато. На його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало щонайменше 300 осіб. Співпраця триває", — сказав Байрактар.

Будівництво заводу "Байрактар" в Україні: що відомо

Про будівництво заводу із виробництва безпілотників "Байрактар" заговорили ще у січні. Тоді посол України в Туреччині Василь Боднар озвучив попередні терміни. За його словами, завод має запрацювати через два роки — у 2025-му. На підприємстві виготовлятимуть безпілотники Bayraktar TB2 та Akıncı, а комплектуючі для них будуть українського виробництва. Відомо, що компанія Baykar, яка будуватиме завод, вже успішно використовує українські двигуни. Наприклад, ними оснащують винищувачі Kızılelma.

Зазначимо, що 29 квітня 2023 році у Туреччині Україна підписала три нові угоди з турецьким виробником Baykar. Деталі Камишін тоді не розповів, проте запевнив, ці контракти дають нашій країні експортний виторг і зброю нового покоління.

Нагадаємо, у червні гендиректор Baykar Халюк Байрактар заявив, що компанія отримала усі ліцензійні дозволи від влади для будівництва заводу в Україні. У підприємство планують інвестувати понад 95 мільйонів доларів. У липні стало відомо, що будівництво вже стартувало.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.09.2023 12:24