Фото: Facebook Олексія Резнікова

Коли Україна може отримати винищувачі F-16: заява Резнікова

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що Україна отримає західні бойові літаки не раніше Нового року. Сама процедура звернення й передачі, за його словами, займе чимало часу.

Про це представник українського уряду повідомив у інтерв'ю виданню "Настоящее время".

"Не раніше (Нового року Україна отримає винищувачі, — ред.). І це символічно. Тому що я на минулорічні Різдво і Новий рік записав звернення до Санти Клауса, де я прошу допомогу в інтересах дітей України, щоб вони могли вчитися, ходити в школи і садки. Я попросив певні речі у Санти: артилерію, снаряди, танки і так далі",  поділився Резніков.

Крім того, глава Міноборони України зазначив, що в листі до Санти Клауса намалював маленький літачок, тому було б логічно, щоб до Нового року "перший F-16 все-таки злетів".

Нагадаємо, Резніков заявив, що програму підготовки для керування F-16 розроблять до липня. Вона міститиме не лише підготовку пілотів. За інформацією Резнікова, у липні пілоти вирушать освоювати винищувачі F-16. Очікується, що вони зможуть навчитися польотам на сучасних літаках набагато швидше, ніж за стандартні шість місяців. 

Відомо, що американська компанія Lockheed Martin, яка виробляє сучасні винищувачі F-16, готова допомогти з навчанням українських пілотів та обслуговуванням винищувачів. Таку заяву зробили в адміністрації компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 20.06.2023 01:07