Фото: Міноборони

Навчання українських пілотів на F-16: Резніков розкрив нові деталі

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що програму підготовки для F-16 розроблять до липня. Вона міститиме не лише підготовку пілотів.

Про це Резніков повідомив під час спілкування з українськими журналістами після зустрічі у форматі "Рамштайн" та засідання Комісії Україна-НАТО.

"Країну, в якій планують створити тренінговий центр для українців, мають оголосити до Вільнюського саміту. В центрі будуть симулятори, обладнання, паралельно будуть відбуватися мовні курси англійської для пілотів і інженерів. Пілотам буде складніше навчитися ніж інженерам і технікам", — наголосив міністр оборони.

Він додав, що до Вільнюського саміту союзники оголосять про місце старту навчань та які країни будуть їх учасниками.

Також очільник українського оборонного відомства наголосив, що Нідерланди та Данія офіційно підтвердили своє лідерство і готовність зобовʼязаннями організувати і забезпечити навчання українських пілотів, інженерів, техніків для опанування літаків F-16. Він додав, що країни кожна по-різному заявили про готовність приєднатися до "коаліції винищувачів"  одні допомагатимуть грошима, а інші  обладнанням.

"Сполучені Штати це підтримують офіційно. І сьогодні вже інші країни висловлювали у розмовах готовність приєднатися у той чи інший спосіб: хто грошима, хто обладнанням. До липня вже має бути підготовлена затверджена програма цієї підготовки", — зауважив Резніков.

Нагадаємо, у четвер, 15 червня, у Брюсселі відбулася чергова зустріч майже 50 країн-союзників України у форматі "Рамштайн". Партнери оголосили про нові пакети військової допомоги.

Зауважимо шість країн об’єднали зусилля для роботи над забезпеченням України бойовими повітряними силами. Зокрема, це Велика Британія, США, Бельгія, Нідерланди, Данія та Португалія. 

За даними США, передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяцівКрім того, необхідно опрацювати низку деталей, перш ніж військові Збройних сил України зможуть використати західні літаки у великій кількості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 12:42