Фото: USM

Коли Україна повернеться до довоєнного рівня життя: відповідь міністра економіки

Міністр економіки Юлія Свириденко спрогнозувала, коли Україна повернеться до довоєнного рівня життя. Залежно від доступу до структурних фондів ЄС та інвестицій, може знадобитися п'ять-сім років.

Про це перший віце-прем'єр, міністр економіки Юлія Свириденко заявила під час "Діалогів про бізнес".

Вона нагадала, що минулого року українська економіка скоротилася приблизно на 30%, а цього року уряд очікує її зростання на один відсоток.

"Але, звісно, якщо в нас є інвестиції розміром $50-70 млрд (на рік), то ми можемо зростати на сім відсотків щорічно і, звичайно, ми цей час відновлення пройдемо швидше", — сказала Свириденко.

Також перший віце-прем'єр-міністр зазначила, що для відновлення України важливо, щоб повернулася більшість із семи млн громадян, які виїхали.

"Попередні оцінки свідчать, що планують повертатися приблизно 70%, але багато хто не приїде до завершення воєнних дій. Для повернення біженців або залучення мігрантів з інших країн потрібно закрити питання безпеки, а також гарантувати гідну роботу й зарплату", — стверджує міністр економіки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів спростив процедуру ввезення низки товарів подвійного призначення, необхідних для фронту. Зокрема, це стосується систем зв’язку та захисту інформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 31.03.2023 14:44