Фото: ua-energy.org

Коли в Україні можуть переглянути тарифи на електрику: відповідь Міненерго

На сьогодні в Україні тарифи на електроенергію для побутових споживачів переглядати не планується. 

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук ефірі телемарафону.

"Це питання завжди дуже чутливе й дуже складне. Зараз ми розуміємо, що пошкодження дійсно були значними", — сказала в ефірі телемарафону Гринчук. 

Посадовиця наголосила, що відомство продовжує слідкувати за енергетичною ситуацією. Вона зауважила, що зараз в Україні є об'єкти, які частково можна відновити. Крім того, Міненерго працює з партнерами щодо поставки необхідного обладнання та шукає його в себе на резервах.

Отож, як зазначила Гринчук, перед переглядом тарифів потрібно оцінити, у якому розмірі можна відновити енергетичну інфраструктуру в найкоротший період до наступного опалювального сезону. 

"Далі ми оцінюємо й розраховуємо, які саме потужності в нас можуть бути до опалювального сезону, які ми зможемо відновити, скільки буде імпорту для того, щоб в нас була збалансована система й не було відключень. Тільки після цього буде прийматися рішення щодо того, чи потрібно підіймати тариф та на скільки. Зараз такого рішення немає", — пояснила заступниця міністра енергетики. 

Нагадаємо, пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на заслужений відпочинок, можуть скористатися пільгою у вигляді 100% знижки на оплату комунальних послуг. Право на знижку залежить від доходу сім'ї пільговика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 03:32