Попереднє засідання "Рамштайну" відбулося в онлайн-форматі. Джерело: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Коли відбудеться наступне засідання у форматі "Рамштайн": відповідь сил США у Європі

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 19 березня на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині. Міністр оборони США Ллойд Остін планує відвідати його особисто.

Про це повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу Військово-повітряних сил США в Європі.

"Міністр оборони США Ллойд Остін планує провести особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" (Німеччина) 19 березня 2024 року", — зазначили в прес-службі.

За інформацією Військово-повітряних сил США в Європі, Остін знову запросив міністрів оборони і старших військових посадових осіб світу, щоб обговорити кризу в Україні та різні проблеми безпеки, з якими стикаються союзники та партнери США.

Як відомо, попереднє, 19-те, засідання, що відбувалося в онлайн-форматі, пройшло 14 лютого. На ньому обговорили питання посилення протиповітряної оборони, артилерійських систем і дронів. Про це розповідав міністр оборони України Рустем Умєров.

Контактна група з питань оборони України у форматі "Рамштайн" об’єднує близько пів сотні країн, які долучаються до надання зброї Україні у її протидії російській агресії та інших питань, що стосуються оборони України.

Нагадаємо, начальник Управління преси й інформації Міністерства оборони України молодший лейтенант Ілларіон Павлюк зазначав, що на останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Брюсселі союзники самі говорили про необхідність надати України далекобійну зброю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 13:24