Фото: росЗМІ

Коли вирішиться доля Пригожина у конфлікті з Міноборони РФ: британська розвідка назвала ключову дату

Попри розпорядження Володимира Путіна, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським Міноборони. Вирішальною датою для сторін стане 1 липня.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними розвідки, 10 червня 2023 року Міноборони РФ вимагало, щоб найманці групи "Вагнера" підписували контракти безпосередньо з військовим відомством. Таке рішення було схвалене президентом Володимиром Путіним по телебаченню 13 червня.

За інформацією британців, протягом кількох місяців власник компанії "Вагнер" Євген Пригожин зазнав нищівної критики з боку керівництва Міноборони РФ, але підкорявся розпорядженням Путіна.

Однак, попри коментарі Путіна, 14 червня Пригожин заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. Тому вони не підписуватимуть контракти".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", — йдеться у зведенні Міноборони Британії.

Фото: Британська розвідка

Нагадаємо, у Російському добровольчому корпусі заявили про передачу РФ російських військовополонених, які склали зброю в районі Нової Таволжанки (Шебекінський район Бєлгородської області). Один з полонених, який є "вагнерівцем", вирішив поповнити лави РДК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 09:36