Фото: Генштаб

Коли ЗСУ підуть у контрнаступ: у Зеленського назвали ймовірні терміни

Збройні сили України можуть розпочати контрнаступ вже протягом наступних двох місяців. Для цього Україна має отримати більше зброї.

Про це радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив італійському виданню La Stampa.

Подоляк зауважив, що для ефективного наступу українські захисники мають отримати ракети більшої дальності.

"Ми потребуємо збільшення постачання важких артилерійських снарядів калібру 155 мм. Ми не поспішаємо, реорганізуємось протягом наступних двох місяців. Ми виснажуємо росіян у Бахмуті", — розповів радник голови ОП.

Нагадаємо, 8 березня повідомлялося, що західні партнери вдвічі збільшили об’єми військової допомоги за останні три місяці. Українську армію готують до весняного контрнаступу.

Пентагон відправив Україні військової допомоги на понад 8 мільярдів доларів, починаючи з грудня минулого року. Експерти підрахували, що це — 40% від усього обіцяного озброєння Україні від початку повномасштабної війни.

Додамо, 3 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Американці виділили на новий пакет 400 млн доларів.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна розраховує отримати від міжнародних партнерів засоби ППО, боєприпаси та мільйон снарядів калібру 155 мм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2023 13:22