Фото: Міноборони

Мільйон снарядів та ППО: Резніков повідомив, яку допомогу очікує Україна від партнерів

Україна розраховує отримати від міжнародних партнерів засоби ППО, боєприпаси та мільйон снарядів калібру 155 мм. Також держава розраховує на продовження поставок броньованих БМП та танків.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у Стокгольмі, передає "Укрінформ".

"Ми обговоримо з нашими друзями й партнерами, з міністрами оборони ЄС, наші пріоритети. Пріоритетом номер один є системи протиповітряної оборони, а також боєприпаси, боєприпаси та ще раз боєприпаси. Саме тому я підтримую ініціативу мого друга Ханно Певкура (міністра оборони Естонії - ред.) про поставки 1 мільйона снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм", — заявив Резніков.

Міністр наголосив на важливості продовження поставок в Україну броньованих БМП та танків, які допоможуть створити "сталевий кулак" напередодні контрнаступу. Також Резніков зауважив, що вважає важливим дотримання усіх правових процедур й правил щодо поставок військової допомоги. Проте необхідно також враховувати обставини воєнного часу, коли швидкість поставок має вирішальну роль.

"Як Єнс Столтенберг (Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, - ред.) сказав нам у Брюсселі під час минулої зустрічі у форматі "Рамштайн", час зберігає життя. Саме тому нам потрібно рухатися вперед так швидко, як це можливо", — додав міністр.

Нагадаємо, 8 березня повідомлялося, що західні партнери вдвічі збільшили об’єми військової допомоги за останні три місяці. Українську армію готують до весняного контрнаступу.

Пентагон відправив Україні військової допомоги на понад 8 мільярдів доларів, починаючи з грудня минулого року. Експерти підрахували, що це — 40% від усього обіцяного озброєння Україні від початку повномасштабної війни.

Додамо, 3 березня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Американці виділили на новий пакет 400 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 08.03.2023 14:20