Колишньому начальнику ДВС АР Крим повідомлено про підозру у державній зраді – СБУ

22 СЕРПНЯ 2017 14:49

Колишньому начальнику Державної виконавчої служби АР Крим повідомлено про підозру у державній зраді, інформує TrueUA.

«Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, колишньому начальнику Державної виконавчої служби АР Крим», – йдеться у повідомлені СБУ.

Зазаначається, що під час досудового слідства правоохоронці встановили, що посадовець повністю усвідомлював, що починаючи з лютого 2014 року територія АР Крим та місто Севастополь тимчасово не підконтрольні органам влади України. Проте він з особистих мотивів, всупереч інтересам України, вирішив перейти на бік ворога та працевлаштувався в органах окупаційної влади.

У СБУ повідомили, що оперативники спецслужби задокументували, що у квітні 2014 року, після прийняття присяги судових приставів Російської Федерації, чиновника було призначено в.о. заступника начальника управління Федеральної служби судових приставів Росії по нелегітимному державному утворенню «Республіка Крим». Досудовим слідством зібрано матеріали, що своїми діями посадовець сприяв зміні територіальної цілісності та недоторканості держави.

«Співробітники СБ України отримали інформацію, що посадовець вирішив приїхати на материкову України після проблем на тимчасово окупованому півострові. Правоохоронці встановили місце знаходження у Києві та оголосили про підозру в скоєнні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – резюмували у прес-службі СБУ.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Події, 22.08.2017 14:49