Компанія Intel готується представити процесори i9 для ноутбуків

28 ЛИСТОПАДА 2017 15:28

Всесвітньо відомий виробник мікропроцесорів Intel готується до випуску нового покоління чіпів для леп-топів і ультра-ноутбуків. Це стало відомо завдяки випадковому витоку після релізу документації до майбутньої версії діагностичного додатку AIDA64 компанії FinalWire, передає TrueUA з посиланням на Tech Power  

Громадськості стали відомі не тільки назви майбутніх процесорів кремнієвого гіганта, але також і деякі їх специфікації.  

Ці елітні по характеристикам чіпи досягають вартості в 2000 доларів і здатні забезпечити обчислювальною потужністю практично будь-який комп'ютер. Зрозуміло, за умови, що ви можете собі дозволити таке дороге придбання. Як виявилося, сімейство i9 в найближчому майбутньому очікує поповнення у вигляді кількох мобільних процесорів, які будуть встановлюватися в ноутбуки і подібні пристрої.  

Згідно з документацією до додатка AIDA64, мобільна лінійка процесорів i9 буде включати в себе високопродуктивні шести ядерні чіпи на основі архітектури Coffee Lake.   

Intel закінчує роботу над лінійкою процесорів Core i9-8000 під кодовою назвою Coffee Lake-H, які забезпечать 12-потокові обчислення і 12 мегабайт пам'яті L3-кеша.   

Першим процесором в лінійці стане модель Core i9-8950HK (саме це найменування стало відомо завдяки неуважним співробітникам FinalWire).  

Цей процесор буде встановлюватися в ноутбуки з діагоналлю монітора від 17 дюймів і вище, а ще одним важливим фактором є наявність в леп-топі однієї або двох високопродуктивних відео-карт. Процесор, судячи з усього, зажадає також серйозної системи охолодження, але поки про це нам нічого не відомо.  

Залишається лише чекати офіційних анонсів або коментарів від виробника процесорів. І треба думати, що вони не змусять себе довго чекати. Особливо в світлі такого витоку.

 

Технології, 28.11.2017 15:28