Конфлікт із стріляниною: У Києві чоловік від отриманої травми втратив зір

04 БЕРЕЗНЯ 2019 17:14

У Києві засудили зловмисника, котрий стріляв у киянина. Потерпілий через завдану травму втратив зір на одному оці, а раніше судимий за хуліганські дії із застосуванням зброї нападник повернеться за ґрати на п’ять із половиною років.

На сайті Нацполіції зазначається, що інцидент трапився у березні минулого року на столичній Оболоні. У приміщенні супермаркету між двома чоловіками розгорівся словесний конфлікт, після зауваження охоронця вони вийшли на вулицю та продовжили сварку. Згодом  один із них дістав пневматичний пістолет і вистрілив в обличчя опоненту. Однак на цьому нападник не зупинився і ще двічі вдарив потерпілого по голові рукояткою зброї, після чого втік з місця пригоди.

Свідки події відразу викликали поліцію та «швидку». Потерпілого госпіталізували: в результаті пострілу чоловік втратив зір на лівому оці.

Завдяки оперативній роботі правоохоронців протягом кількох годин вдалося встановити особу зловмисника та місце його проживання. Нападник переховувався вдома, тож поліцейські відразу його затримали. Мати зловмисника добровільно віддала пістолет, який син сховав у ванній кімнаті.

Правоохоронці встановили, що фігурант нещодавно повернувся із в’язниці, де провів майже три роки за вчинення хуліганських дій із використанням зброї.

«Оболонський районний суд визнав фігуранта винним у скоєнні вищевказаного злочину, засудивши до п’яти з половиною роки позбавлення волі. Окрім того, обвинувачений зобов’язаний виплатити потерпілому майже 120 тисяч гривень компенсації за нанесення моральної та матеріальної шкоди», – йдеться у повідомлені.  

Події, 04.03.2019 17:14