Олександр Корнієнко й Олександр Дубінський. Джерело: regionews.ua

Корнієнко пояснив, як підозрюваний у держзраді Дубінський потрапив до "Слуг народу"

Нардеп Олександр Дубінський, який зараз перебуває в СІЗО, свого часу потрапив до "Слуги народу" як відомий блогер. Він навіть був лідером київського обласного осередку партії.

Про це в інтерв’ю LIGAnet розповів перший віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко, який раніше очолював партію "Слуга народу".

"Це був мікропроект — висунути відомих блогерів проти найодіозніших представників режиму "Блоку Петра Порошенка" та спробувати перемогти… Не було квот від когось. На той момент не було держзради, не було чорно-білих проблем. 2019 року багато людей були підписані на Сашу та щиро сприймали цю інформацію", — зазначив Корнієнко.

Зараз перший віце-спікер українського парламенту стверджує, що вже далекий від партійних справ і пробує себе в ролі "парламентського дипломата". Але наголошує, що головний дипломат в країні один — це президент Володимир Зеленський.

За словами Корнієнка, 2019 року Володимир Зеленський міг не розпускати парламент.

"У нас була дискусія тоді весь час: може, вибори все ж провести вчасно, в жовтні 2019-го. Переважив момент: якщо ми дамо цьому парламенту ще пів року, вони ще наголосують кнопкодавством. А на інших шальках було те, що ми зараз швидко навряд чи сформуємо на 100% якісну структуру депутатів", — пояснив тодішню політичну ситуацію нинішній перший віце-спікер Верховної Ради України.

Він переконаний, що до нинішнього парламенту в людей теж багато претензій. І вони справедливі.

"Ми багато дали приводів, я згоден. Тільки від НАЗК там десяток справ, купа підозр, суди, хабарі… Три підозри в держзраді... Темпи втрати довіри у суспільстві дещо швидші, ніж до попередніх скликань", — визнав Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва у ніч на 14 листопада обрав позафракційному народному депутату Олександру Дубінському, якого підозрюють у державній зраді, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Тож він, імовірно, новий рік зустріне в СІЗО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.11.2023 12:46