Фото: "Вікіпедія"

Дубінського можуть відкликати з Комітету Верховної Ради, — речниця "Слуги народу"

Фракція "Слуга народу" може відкликати народного депутата Олександра Дубінського з Комітету Верховної Ради України з питань фінансів.

Відповідну заяву зробила речниця фракції "Слуга Народу" у Верховній раді Юлія Палійчук, пише "РБК-Україна". Вона запевнила, що її фракція вже готує постанову і найближчим часом внесе на розгляд у Раду.

Варто відзначити, що Дубінський з 2019 року є заступником та членом Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики.

Справа Дубінського про держзраду: усі подробиці

Підозру у держзраді Дубінському 13 листопада повідомив генеральний прокурор. Як з'ясували слідчі Державного бюро розслідувань та Служба безпеки України, він "здійснював інформаційно-підривну діяльність" на користь Росії.

У підозрі зазначено, що під псевдонімом "Буратіно" нардеп входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне розвідувальне управління генштабу збройних сил Росії. Організація мала розхитувати суспільно-політичну ситуацію та дискредитувати Україну за кордоном.

Слідство наполягає, що нардеп розповсюджував неправдиву інформацію щодо втручання українських посадовців у президентські вибори у США у 2019 році. На сьогодні Дубінському загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Дубінський вже мав дві підозри. Зокрема, він носив електронний браслет та перебував під цілодобовим домашнім арештом у зв'язку із підозрою в службовому підробленні документів для перетину кордону та організації схеми незаконного виїзду з країни. Також йому вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.11.2023 12:10