Діана Шошоаке. Джерело: svidomi

Кремль використовує румунську "вату" для поширення своєї пропаганди

Епатажні висловлювання румунської сенаторки Діани Шошоаке регулярно цитують російські медіа й очільники Кремля. На її "діяльність" активно опирається російська пропаганда.

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій. Він нагадав, що 15 жовтня пропагандистські ресурси всі як один кинулися цитувати слова Сергія Лаврова: "Зеленський дістав, звичайно, всіх".

Так очільник російської дипломатії прокоментував нещодавнє висловлювання румунської сенаторки Діани Шошоаке під час візиту президента України до Бухареста — вона зажадала повернення "румунських територій і поваги до румунів", які живуть в Україні.

Румунська преса неодноразово називала Шошоаке проросійською політикинею, а місцева редакція російського рупора Sputnik, не соромлячись, визнала її "політиком 2021 року в Румунії".

Крім того, Шошоаке виступала за вихід Румунії з Євросоюзу та закликала анексувати Чернівецьку область, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл) і острів Зміїний.

Вона ж заявляла, що "Україна — це фашистська держава, звідки їй погрожують розправою". Шошоаке — класичний приклад "агента путінізму", яких в різний спосіб використовує кремль. У цьому випадку — для маніпулювання російською телевізійною біомасою.

Вона очолює невелику праворадикальну партію та давно відома відповідними висловлюваннями. І нещодавній візит Зеленського до Бухареста вона вкотре використала, щоби додатково привернути до себе увагу виборців.

Нагадаємо, що 10 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив про результати офіційного візиту до Румунії. Він зазначив, що є "хороші домовленості" щодо зброї. Це стосується постачання  снарядів і посилення ППО. Крім того, в Румунії створюється Центр підготовки пілотів для F-16, і українці будуть серед перших, хто навчатиметься". За словами очільника держави, Україна і Румунія переходять на рівень стратегічного партнерства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 10:15