Фото: Офіс президента

"Змістовні та плідні переговори": Зеленський розповів подробиці зустрічі із президентом Румунії

У вівторок, 10 жовтня, президент Володимир Зеленський зустрівся зі своїм румунським колегою Клаусом Йоханнісом у Бухаресті. Лідери провели плідні та змістовні перемовини.

Про це сам гарант написав у Telegram.

"Сьогодні провели з паном Президентом Румунії змістовні та плідні переговори. Відзначу домовленість щодо нашого стратегічного партнерства – України та Румунії. Ми готові побудувати саме такий рівень відносин", — розповів Зеленський.

Крім того, у ході зустрічі сторони підписали двосторонню декларацію. Зокрема, документ фіксує ключові напрямки взаємодії Румунії та України.

"Підписали двосторонню декларацію, яка фіксує ключові речі нашої взаємодії: і безпекову співпрацю, зокрема в регіоні Чорного моря, і підтримку нашої Формули миру, і розширення економічної та логістичної взаємодії, транспортних зв’язків, спрощення процедур перетину кордону, відкриття нових пунктів пропуску на кордон", — зауважив очільник держави.

Водночас український гарант подякував президенту Румунії Клаусу Йоханнісу та всій Румунії "за життєво важливу та щиру допомогу Україні й українцям у цей жорстокий і складний час".

Нагадаємо, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до Румунії, де у нього заплановані важливі перемовини. Головні теми переговорів у Бухаресті — подальша безпекова взаємодія, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій, посилення нашої ППО, загальна архітектура безпеки в регіоні Чорного моря та відносини з нашими партнерами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.10.2023 16:33