Володимир Зеленський. Джерело: "Укрінформ"

"Великий спектр тем для переговорів": Зеленський прибув до Румунії

Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Румунії. Там він планує обговорити широке коло питань із румунським колегою Клаусом Йоханнісом.

Про це український президент повідомив у своїх соціальних мережах.

"Бухарест, Румунія. Офіційний візит до наших добрих сусідів, які підтримали нас у найскрутнішу мить і чия підтримка з часом лише зростає. Буду радий бачити пана Президента Румунії Клауса Йоханніса — у нас великий спектр тем для переговорів", — зазначив Зеленський.

Він також додав, що передусім Україна вдячна Румунії за щиру та масштабну допомогу, яка значно посилює наш захист. А також — за максимально конструктивну солідарність, яка дає нашим країнам змогу разом бути вагомими донорами безпеки для світу, зокрема, продовольчої.

"Ми вже налагодили співпрацю, яка підтримує стабільність багатьох інших народів, і можемо її ще розширити", — наголосив Зеленський.

За його словами, теми переговорів у Бухаресті — подальша безпекова взаємодія, розвиток авіаційної та інших оборонних коаліцій, посилення нашої ППО, загальна архітектура безпеки в регіоні Чорного моря та відносини з нашими партнерами.

"Цей візит принесе користь обидвом нашим народам", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 7 жовтня український президент заявив, що Україна буде готова до початку перемовин щодо членства у Європейському Союзі до кінця цього року. Парламенту залишилось зробити один крок. За його словами, Євросоюз для України — не лише економічна безпека, а й мотивація боротися, пройти цю зиму та досягти національних цілей, попри терор російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.10.2023 10:58