Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Кулеба назвав п'ять головних поразок Путіна за рік великої війни

Росія понад рік тому почала повномасштабну війну в Україні. За цей час країна-агресорка втратила майже 150 тисяч військових й тисячі одиниць техніки. Водночас це не єдині поразки російського диктатора.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав п'ять головних помилок Володимира Путіна.

Так, за словами Кулеби, перша поразка Путіна була тоді, коли українці з перших хвилин наступу не дали йому паралізувати країну страхом.

"Друга — коли ми зірвали план російського бліцкригу. Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде. Третьої поразки ми завдали РФ на дипломатичному фронті: світова коаліція за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні", — пояснив Кулеба.

Четверта поразка диктатора, на думку міністра, — це втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України.

"1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення — Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні. Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери зі своєю допомогою. Переміг і ЄС, який всупереч московському реготу також не замерз без російського газу", — написав Кулеба у Facebook.

Міністр також дав пораду росіянам: "Задихніться своїм газом і подавіться своїми ракетами". Водночас українців він запевнив, що до остаточної перемоги ще важкий шлях, "але ми з вами вже знаємо як перемагати".

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, яких помилок припустився президент Росії Володимир Путін, що вони завадили йому провести омріяний бліцкриг в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 12:25