Кулеба провів розмову з Блінкеном: що обговорили

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Говорили про військову допомогу Україні.

Про це очільник МЗС написав у соцмережі X.

"Я говорив з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном після слухань у Сенатському комітеті з асигнувань. Я висловив вдячність Сполученим Штатам за продовження лідерства в підтримці України та інших демократичних союзників у протидії агресії та терору", — написав Кулеба.

Очільник МЗС подякував США "за їх вирішальну військову допомогу", особливо закцентувавши на ракетах Atacms, зокрема на важливості продовження їх постачання для української армії.

Також посадовці обговорили прогрес, досягнутий на зустрічі Формули миру на Мальті, і домовилися продовжувати співпрацю. Кулеба зазначив, що після візиту спеціального представника з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер в Україну він ще раз обговорив з Блінкеном подальші зусилля з відновлення.

Нагадаємо, 31 жовтня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вирушив у відрядження до Німеччини. Там відбудеться зустріч, де міністри країн Європи обговорять майбутнє Європейського Союзу. Наразі Україна очікує від звіту ЄС щодо результатів підготовки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.11.2023 07:06