Лідер ХАМАС Ах'я Сінвар. Джерело: The Times of Israel

Лідер ХАМАС "мертвий", — Армія оборони Ізраїлю

Ізраїльські військові заявили, що лідер угруповання ХАМАС Ях’я Сінвар приречений на загибель. Саме він керував операцією із вторгнення бойовиків на територію Ізраїлю.

Про це повідомив The Times Of Israel із посиланням на заяву головного представника ЦАХАЛ контрадмірал Даніеля Хагарі під час прес-конференції в понеділок, 9 жовтня.

"Можете вважати, що Ях’я Сінвар уже мертвий... Військове та політичне керівництво ХАМАС приречене, ми атакували всі його активи", — наголосив контрадмірал.

Точних даних стосовно ймовірної смерті очільника угруповання ХАМАС наразі немає. Контрадмірал висловився нечітко, тож можна зрозуміти, що він гучно заявив лише про намір, який, за словами ізраїльських військових, обов’язково збудеться.

Варто зазначити, що в неділю, 8 жовтня, Армія оборони Ізраїлю вдарила по будинку іншого ватажка ХАМАС — Аймана Юніса. Він загинув, адже його тіло знайшли під завалами.

Деякі медіа назвали його лідером угруповання ХАМАС. Проте бойовики заперечили: він насправді мертвий, проте не був їхнім ватажком. Адже лідером ХАМАС є Ях’я Сінвар, наголосили вони.

Раніше стало відомо, що Армія оборони Ізраїля повернула контроль над всіма населеними пунктами на кордоні з Газою. Даніель Хагарі заявив, що орієнтовно до 12 години 9 жовтня були "поодинокі" інциденти зіткнень між військовими та палестинськими терористами.

Хагарі пояснив, що вони вже евакуювали 15 із 24 прикордонних міст і продовжать евакуацію з інших протягом найближчого дня. Він також пояснив, що прориви прикордонних бар'єрів у Газі фізично захистять танками, з повітря їх підтримуватимуть бойові вертольоти та безпілотники.

Нагадаємо, що, за інформацією Reuters, ісламістське угруповання ХАМАС створило в Ізраїля враження, що не готове до війни. Саме тому вдалося застати ізраїльських військових зненацька. ХАМАС використав безпрецедентну розвідувальну тактику, щоби ввести Ізраїль в оману в останні місяці. Панівний режим у Секторі Гази прагнув переконати, що його більше турбує, щоби робітники мали доступ до робочих місць в Ізраїлі, та нібито не є зацікавленим у розв'язанні нової війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 12:53