Фото: ОПЗЖ

Ліквідованого у РФ Киву викликали до суду: в Офісі генпрокурора дали пояснення

Зрадника Іллю Киву, якого 6 грудня ліквідували у Підмосков’ї, викликали у Личаківський районний суд Львова як обвинуваченого у кримінальному провадженні. 

Відповідна повістка з’явилася на сайті Офісу генпрокурора у понеділок, 18 грудня. Дата публікації виклику — за тиждень після того, як стало відомо про смерть проросійського політика.

Зокрема, Киву викликають у Личаківський районний суд Львова 27 грудня. У документі вказано, що Кива має з’явитися в суд як обвинувачений в межах кримінального провадження за двома статтями ККУ: ч. 3 ст. 109 (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 436 (пропаганда війни).

повістка Киві

Скріншот повістки про виклик Іллі Киви до суду

Проте в Офісі генпрокурора пояснили, що це технічний момент. Там пояснили, що йдеться про частину восьму статті 135 КПК: якщо стосовно особи є достатні підстави вважати, що вона перебуває на тимчасово окупованій території або на території країни-агресора, то повістка публікується у ЗМІ загальнодержавної сфери розповсюдження та на офіційному вебсайті Офісу генпрокурора. Дж

"У Личаківському районному суді міста Львова здійснюється розгляд обвинувального акту щодо Киви І.В. З метою вирішення питання щодо здійснення спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого (in absentia) відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України повістка про виклик Киви І.В. до суду була опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора", — розповіла прес-служба відомства у коментарі LIGA.net.

Що відомо про смерть Іллі Киви

У середу, 6 грудня, у Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. За інформацією російських пропагандистів, його тіло виявили у Підмосков'ї у селі Супоніво Одинцовського району.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомила, що зрадника ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ. 

За даними росЗМІ, 7 грудня правоохоронці взялися допитувати співмешканку екс-нардепа Киви. Підозрюють, що вона могла навести кілера. Ім'я жінки не повідомляють. За її словами, він останнім часом дуже тривожився за своє життя.

Нагадаємо, 7 грудня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов розповідав, що колишній народний депутат українського парламенту Ілля Кива дбав про свою безпеку. Саме тому жив в одному зі сіл Підмосков’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 16:12