Фото: weukraine.tv

У ГУР пояснили, чому зрадник Кива жив саме у Підмосков'ї

Колишній народний депутат-українського парламенту Ілля Кива дбав про свою безпеку. Саме тому жив в одному із сіл Підмосков’я.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства борони Андрій Юсов, передає "Радіо Свобода".

За його словами, Кива "перебував в активній обоймі російських спецслужб" і брав участь у роботі російської пропаганди, а тому український політик-втікач дбав про власну безпеку. 

"Тому і те, де він мешкав останнім часом, — це, зокрема, елемент його спроб утекти від чогось і захистити себе. Тобто зрозуміло, що безпекою він опікувався", — наголосив Юсов.

Сьогодні у Слідчому комітеті Росії підтвердили смерть колишнього депутата Верховної Ради Іллі Киви. У відомстві порушили кримінальну справу за фактом вбивства Киви у Підмосков’ї.

"Увечері на території парку одного з котеджних містечок у селі Супонєво Одинцовського міського округу невідомий зробив у потерпілого постріли з невстановленої зброї. Від поранень чоловік помер на місці. Встановлено особу вбитого  це екс-депутат Верховної Ради України Ілля Кива", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про смерть Іллі Киви

У середу, 6 грудня, у Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. За інформацією російських пропагандистів, його тіло виявили у Підмосков'ї у селі Супоніво Одинцовського району.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомила, що зрадника ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ. 

За даними росЗМІ, 7 грудня правоохоронці взялися допитувати співмешканку екс-нардепа Киви. Підозрюють, що вона могла навести кілера. Ім'я жінки не повідомляють. За її словами, він останнім часом дуже тривожився за своє життя.

Нагадаємо, за даними російських пабліків, ліквідованому екс-нардепу Іллі Киві росіяни пропонували посаду так званого "губернатора" Херсонської області. Про це йдеться в секретних документах, які знайшли під час обшуку у квартирі зрадника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 17:57