Фото: Ілля Кива. Джерело – соцмережі

РосЗМІ повідомляють про смерть зрадника Іллі Киви: що відомо

У середу, 6 грудня, у Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. Його тіло нібито виявили поблизу Москви.

Про це повідомляють РосЗМІ з посиланням на власні джерела. За даними пропагандистів, Ілля Кива знайдений мертвим у Підмосков'ї.

Оновлено. Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомляє, що зрадника ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ. За інформацією російських пропагандистів, його тіло виявили у Підмосков'ї у селі Супоніво Одинцовського району.

Раніше Личаківський суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі колишнього народного депутата України Іллі Киви, якого визнали винним у державній зраді. Його заочно засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна.

Справа Іллі Киви

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

29 березня Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

10 травня 2022 року українські правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування проти колаборанта та нардепа дев'ятого скликання від ОПЗЖ Іллі Киви. Його справу скерували до суду.

Нагадаємо, що також 18 серпня працівники ДБР повідомили про ще одну підозру екс-депутатові. Його звинуватили у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни Іллі Киві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.12.2023 17:13