Фото: "УНІАН"

У Львові заочно засудили екс-нардепа Іллю Киву: скільки років в'язниці дали зраднику

У понеділок, 13 листопада, Личаківський суд Львова ухвалив обвинувальний вирок у справі колишнього народного депутата України Іллі Киви, якого визнали винним у державній зраді. Його заочно засудили до 14 років в'язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомили на сайті суду.

"Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень та остаточно призначив Іллі Киві покарання у виді позбавлення волі строком 14 років з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Суд розглядав кримінальне провадження без обвинуваченого, оскільки екс-нардеп переховується від органів слідства та суду на території Росії, а також оголошений у міжнародний розшук. Вирок суду ще не набрав чинності та протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду.

Справа Іллі Киви

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

29 березня Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

10 травня 2022 року українські правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування проти колаборанта та нардепа дев'ятого скликання від ОПЗЖ Іллі Киви. Його справу скерували до суду.

Також 18 серпня працівники ДБР повідомили про ще одну підозру екс-депутатові. Його звинуватили у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни Іллі Киві. 

Нагадаємо, 7 листопада Служба безпеки України у Вінниці нейтралізувала кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось "підім’яти" під себе аграрний бізнес у регіоні. Серед затриманих — депутат Вінницької районної ради із забороненої в країні партії "Опозиційна платформа — За життя".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.11.2023 15:20