Фото: armyinform.com.ua

Лише десяту частину обмежено придатних визнають непридатними після повторного обстеження, — Генштаб

Всього десять відсотків обмежено придатних визнають непридатними після проходження ними повторного обстеження.

Таку заяву під час брифінгу зробив начальник Головного управління персоналу Генштабу Збройних сил України Роман Горбач.

За його словами, після того, як із законодавства прибрали термін "обмежено придатний", усі чоловіки, яких визнали такими, зобов'язані протягом дев'яти місяців пройти повторне медичне обстеження.

В результаті цих обстежень військовозобов'язаних визнають або придатними до служби, або придатними для служби у певних місцях, таких як тилові підрозділи, підрозділи логістики або ТЦК, або непридатними та звільненими зі служби.

"Для розуміння, з усіх обмежено придатних десь дуже мала частка — це менше ніж 10 відсотків — визначається непридатними зараз при проходженні служби, і приблизно 50 на 50 особовий склад ділиться на абсолютно придатних та придатних у певних військових частинах", — резюмував Роман Горбач.

Нагадаємо, вже у вівторок, 16 липня, для військовозобов'язаних завершився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні були до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Своєю чергою директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк заявив, що оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.07.2024 20:59