Фото: ДБР

Ливарний завод в Макіївці фінансував бойовиків "ДНР": співвласникам повідомлено про підозру (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Служби безпеки України повідомили про підозру двом співвласникам ливарного заводу в Макіївці Донецької області та двом працівницям заводу за фактом фінансування терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, два співвласники ливарного заводу в Макіївці батько та син організували роботу заводу після початку тимчасової окупації регіону у 2014 році. Підприємство перереєстрували відповідно до вимог "нової влади", продукцію вивозили до Російської Федерації, при цьому в документах вказували іншого виробника. Згодом її збували в Росії та через фірми-прокладки в Україні.

"Працівниці заводу готували необхідні документи для вивезення продукції з окупованих територій, укладали контракти, здійснювали комунікацію з продажу. Також підприємство продовжувало сплачувати податки, але вже в бюджет бойовиків. Загалом було сплачено майже 37 мільйонів російських рублів", — йдеться у повідомленні ДБР.

Одного зловмисника затримано

Бюро повідомляє, що 15 лютого 2024 року одного зі співвласників — батька, який перебував в Україні, було викрито та повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Його сину та двом працівницям заводу про підозру було повідомлено заочно, оскільки вони досі перебувають на окупованих територіях.

ДБР затримало співвласника заводу в Макіївці за фінансування "ДНР"

Фото: ДБР

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки та оборони Володимиру Сівковичу, який, бувши завербованим агентом Росії, влаштував у Києві провокацію із побиття учасників "Студентського Майдану". Це сталося 30 листопада 2013 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.02.2024 14:21