Ліверпуль розгромив Манчестер Сіті

05 КВІТНЯ 2018 16:04

Підопічні Юргена Клоппа здобули переконливу перемогу над «городянами» в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів (3:0).  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

У поточному розіграші Ліги чемпіонів жереб вперше звів представників одного чемпіонату - в 1/4 фіналу лицем до лиця зійшлися англійські Ліверпуль, який має багатий досвід виступів у найпрестижнішому клубному турнірі, і Манчестер Сіті, який поки так і не став грізною силою на європейській арені, час від часу домагаючись успіху лише в межах Англії.  

Як і бувало раніше, «городяни» знову виявилися не готові до серйозного випробування в головному єврокубку.   

Мерсисайдці провели просто ідеальний матч і не залишили свого суперника і дещиці надії на успіх.  

Господарі спершу віддали м'яч підопічним Гвардіоли, але зовсім скоро забрали його собі і повністю контролювали хід гри.   

«Червоні» досить швидко відкрили рахунок - на 12-й хвилині Салах вивів Фірміно на ударну позицію, Роберто не зміг переграти Едерсона, м'яч відскочив до Уокера, але Кайл занадто довго думав і дозволив

Фірміно випередити себе, а той покотив м'яч на Салаха, який розстріляв ворота - 1:0.  

Після забитого гола підопічні Клоппа не зупинилися на досягнутому, а, навпаки, пішли вперед великими силами з метою добити суперника і вже через дев'ять хвилин подвоїли свою перевагу – Чемберлен отримав пас від Мілнера і потужно пробив з-за меж штрафного, у Едерсона не було шансів врятувати свою команду - 2:0.   

А ще через 10 хвилин ситуація стала зовсім невтішною для Сіті, так як гості пропустили втретє - Салах навісив на лінію воротарського на Мане, а сенегалець ударом головою відправив м'яч у сітку - 3:0.   

До перерви Ліверпуль продовжив показувати видатну гру, але голів більше не забивав і відправився в роздягальню, зберігаючи перевагу в три м'ячі.  

Після відновлення гри «червоні» стали діяти другим номером, віддавши м'яч супернику, вже на старті другої 45-хвилинки в стані мерсисайдців трапилася неприємність - у Салаха виникли певні проблеми зі здоров'ям, в зв'язку з чим він був замінений, здається, нічого серйозного для єгиптянина, але медичний штаб команди вирішив перестрахуватися.  

Практично весь другий тайм «городяни» провели на чужій половині поля, перекочуючи м'яч і намагаючись споруджувати акцентовані атаки на ворота Каріус, але підопічним Гвардіоли, як би це дивно не звучало, не вистачало ідеї і гостроти в завершальній стадії, варто похвалити і оборону господарів, яка діяла бездоганно в звітному поєдинку.  

До закінчення зустрічі гравці Манчестер Сіті так і не зуміли нанести перший удар в площину воріт і, відповідно, не награли хоча б на гол престижу.   

Як підсумок, Ліверпуль провів ідеальний матч у всіх компонентах і здобув переконливу перемогу з перевагою в три м'ячі і буде готуватися до матчу вже в статусі фаворита протистояння.  

Поєдинок у відповідь між Манчестер Сіті і Ліверпулем відбудеться у вівторок, 10 квітня, на Етіхад Стедіум.

 

Спорт, 05.04.2018 16:04