Фото: dynamo.kiev.ua

Луческу подав у відставку з посади тренера "Динамо"

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу подав у відставку та оголосив про закінчення кар'єри.

Про це він повідомив після матчу проти "Шахтаря" у 13-му турі чемпіонату України, передає "Суспільне. Спорт".

"Сьогодні не хотілося б говорити про гру. Хочу сказати, що я 15 років віддав футболу України. На цьому я вирішив закінчити свою кар'єру. Це була остання гра. Я попрощався зі своїми гравцями, з гравцями Шахтаря. Дякую усім. Хотілося би завершити по-іншому, але усьому приходить кінець — і футбольній кар'єрі, і любові, і життю. Усьому є початок і кінець", — заявив Луческу.

Також Луческу розповів, що бере на себе відповідальність за останні результати команди. Він пояснив їх великою кількістю кадрових змін, що відбулися в "Динамо" через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"Розумієте, я з самого початку війни, як тільки почалася війна, я весь час був з командою. І в 2014 році я не поїхав з Донецька. Але молода команда, можливо, мій авторитет був занадто великим для них. Я беру на себе останні результати — у нас був гандикап, але ми на жаль не змогли ці матчі виграти. 14 гравців за останні 2 роки пішли — гравці досвідчені, провідні. Молоді треба давати час. Вони не можуть одразу замінити більш досвідчених та мастеровитих гравців",  додав Луческу.

Зауважимо, що Луческу очолив "Динамо" влітку 2020 року і вже дебютного сезону виграв з киянами чемпіонат та Кубок України, а також вивів команду до групового раунду Ліги чемпіонів. Контракт румунського фахівця з "біло-синіми" був розрахований до літа 2024 року, але незадовільні результати змусили його піти зі своєї посади достроково.

Нагадаємо, чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик відреагував на перемогу 6 жовтня житомирського "Полісся" над "Динамо". Спортсмен наголосив, що перед матчами потрібно ходити в церкву. Усик також відзначив гравців "Полісся", які, на його думку", виділялись у поєдинку з київським грандом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.11.2023 19:58