Фото: росЗМІ

Лукашенко назвав війну в Україні "реальним ризиком для Білорусі"

У четвер, 25 квітня, самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що війна в Україні є основною загрозою для його країни.

Про це повідомляє "БелТА". 

"Сьогодні поговоримо про те, якими силами та засобами нагнітаються загрози нашій національній безпеці. Основний реальний ризик створює гаряча точка в регіоні — звичайно ж, Україна", — сказав білоруський диктатор.

Також він не залишив без уваги удари України по російській нафтовій інфраструктурі та фінансову допомогу Сполучених Штатів Америки для Києва.

"Не дати ці гроші, означає змарнувати можливість ослабити нас з Росією. Вашингтон робить усе, щоб втягнути нашу країну в конфлікт. Запустити механізм залучення інших держав, тобто послабити й західноєвропейські, і східноєвропейські регіони", — каже він.

Ситуацію на полі бою між Росією та Україною білоруський диктатор назвав шаховим терміном — "цугцванг" та додав, що хоч російські війська й просуваються, але дуже повільно. 

"Утворився якийсь цугцванг — ні вони, українці, ні росіяни", — зазначив диктатор. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Республіка Білорусь готує нову військову доктрину, яка передбачатиме тиск на країни Заходу в інтересах Російської Федерації. Сусідня держава хоче відмовитись від заборони на розміщення ядерної зброї. Крім того, наприкінці грудня 2023 року диктатор Олександр Лукашенко заявив про те, що Білорусь уже отримала всю ядерну зброю, яку обіцяла їй передати Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.04.2024 15:34