Львів’янин зароби майже 100 тис гривень на краденому трафіку мобоператаро – кіберполіція

07 СЕРПНЯ 2017 15:53

Кіберполіція викрила 35-річного львів’янина у нелегальній торгівлі міжнародним голосовим трафіком в Україні. Він здійснював крадіжки трафіка одного з мобільних операторів України, завдавши матеріальної шкоди на загальну суму 94 тисячі гривень. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт кіберполіції.

«Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області припинили протиправну діяльність уродженця м. Львова. Оперативники кіберполіції встановили: 35-річний львів’янин умисно, з корисливих мотивів, без згоди оператора телекомунікації та відповідної ліцензії Національної комісії, порушуючи вимоги чинного законодавства України, здійснював перенаправлення міжнародного трафіку голосової телефонії, під виглядом телефонних дзвінків у межах території України», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що у травні 2017 року в один з відділів поліції міста Львова надійшло звернення начальника Департаменту корпоративної безпеки мобільного оператора за фактом несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв’язку, що призвело до спотворення процесу обробки інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації.

«Працівниками кіберполіції було встановлено місцезнаходження незаконно діючої комп’ютерної техніки, як з’ясувалося в подальшому, зловмисник здійснював свою діяльність за місцем проживання. У ході санкціонованого обшуку виявлено комп’ютерну техніку, 3G-модеми, сім-картки, банківські картки», – зазначається у повідомлені.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361 КК України (Незаконне втручання в роботу автоматизованих електронно-обчислювальних машин, їх систем чи комп'ютерних мереж). 

Події, 07.08.2017 15:53